Spierpijn, spierpijn en nog meer spierpijn :P - Reisverslag uit Evenstad, Noorwegen van melissa brilman - WaarBenJij.nu Spierpijn, spierpijn en nog meer spierpijn :P - Reisverslag uit Evenstad, Noorwegen van melissa brilman - WaarBenJij.nu

Spierpijn, spierpijn en nog meer spierpijn :P

Door: melissa brilman

Blijf op de hoogte en volg melissa

10 Juni 2012 | Noorwegen, Evenstad

Alweer een week voorbij, de tijd vliegt! Nog maar 3 weken moose browsing te gaan, één week in elk gebied. Dus het eind nadert nu! Ook zit ik al weer op de helft van de weken die ik hier heb.
Afgelopen week zaten we weer in de oude cabin, met wat weinig mensen deze week. Halverwege de week ging de slowaakse jongen weg, omdat hij hier nog allemaal dingen moest regelen, dus toen bleef er een grote dutch party over: allemaal nederlanders!
Volgende week gelukkig weer een heleboel nieuwe mensen erbij: in plaats van 2 mensen voor 3 weken dachten ze dat we ook wel 5 mensen in één week wouden, en dan nog één voor de week hierna.. Beetje onhandig, margoed. We krijgen het werk makkelijk af. In ieder geval geen kamp holland volgende week, en extra veel gezelligheid! :)

Afgelopen week weer lekker doorgewerkt, en we hadden nog een eland gevonden die net een paar dagen geleden gedood was door wolven of een beer, dat weten we niet zeker. Er zaten al wel een paar maden in, maar het vlees stonk nog niet echt. Helaas geen duidelijke aanwijzingen gevonden over wat het gedood kan hebben, behalve dat de darmen kapot waren gemaakt: dat doen wolven meestal niet. Jammer genoeg lag de eland in dichte begroeiing, anders hadden we nog een wildcamera op kunnen hangen en misschien kunnen zien wat nog terug zou gaan naar de eland.

Dit weekend alwéér een heel weekend vol spierpijn: ik weet niet wat ik vereerd doe, maar ik begin er een ritueel van te maken dat ik elk weekend kapot ga van de spierpijn :P Vrijdagavond iets té fanatiek gebatmintont, waardoor heel m'n kuiten nu zeer doen. En vervolgens zaterdag ook nog een 'heuvel' wezen beklimmen hier rond de campus. Deze had ik al eerder beklommen maar toen lag er nog sneeuw op, dus dat was een stuk zwaarder. Bovendien ben ik nu wat meer 'heuvels' gewend, dus ging het al een stukje makkelijker.

Want wat voor mij toch echt een berg is (hoogte ongeveer 600 meter) is voor de Zwitsers hier maar een heuveltje. Wel leuk om met iemand uit zo'n ander land eens een berg te beklimmen en te zien hoe verschillend je tegen een land aankijkt. Wie weet ga ik nog eens naar Zwitserland, échte bergen bekijken xD

Nog een heerlijk Zwitsers brood gekregen van Jonas, want dat is in Zwitserland gewoonte: zondag een zelfgemaakt speciaal brood! Die jongens weten wel wat lekker eten is! En omdat ze vanochtend weg zijn gegaan voor een kano-trip en ze daarna terug naar huis gaan, heb ik een lekker broodje gekregen voor volgend weekend! :)
Word wel wennen hier hoor: dit weekend waren er nog wel een paar mensen, maar volgend weekend blijft het bij de veldwerkers en (voor zover ik weet) nog minstens 3 andere mensen.. dus dat word wel een beetje verlaten! Hopelijk komen er snel nog wat andere veldwerkers! :P

Dit weekend dus afscheid moeten nemen van veel mensen, en mijn wensenlijstje met landen die ik nog allemaal wil bezoeken weer flink uitgebreid. Want een land bezoeken als je er mensen kent is wel veel leuker, dan ervaar je een land denk ik heel anders als wanneer je een echte 'tourist' bent :P

De foto's zal ik op een andere site zetten, op deze site zit ik aan het max aantal foto's die je er gratis op mag zetten. Link: http://stagenoorwegen.weebly.com/week-10.html

• 10 Juni 2012 - 12:39

Jos:

sterkte bij je spierpijn, veel spieren hebben we he? Ik heb op je fotolink gekeken, maar deze doet het niet