Bijna vakantie! - Reisverslag uit Evenstad, Noorwegen van melissa brilman - WaarBenJij.nu Bijna vakantie! - Reisverslag uit Evenstad, Noorwegen van melissa brilman - WaarBenJij.nu

Bijna vakantie!

Door: melissa brilman

Blijf op de hoogte en volg melissa

10 Juli 2012 | Noorwegen, Evenstad

Afgelopen week heb ik aan de scat survey gewerkt. Dit betekend: In een bepaald gebied alle wegen lopen en hier op zoek gaan naar uitwerpselen van predatoren. De meeste hiervan zijn van vossen, maar ook een heel aantal van marters en een enkele keer van een wolf of lynx. Dit is best wel geestdodend werk, de hele dag naar de grond staren (Je hebt na een tijdje geen idee meer waar je loopt, en bent helemaal verbaasd als je ineens niet meer in een bos loopt maar in open gebied of langs een paar huizen).
Ook hebben we weer gekke dingen meegemaakt die alleen in Noorwegen kunnen. Het werk afgelopen week was in de shooting range: een militair oefenterrein waar af en toe schietoefeningen gehouden worden. Dus je ziet er (bijna) niemand. Tot we op eens een ‘plof’ hoorden en omhoog keken: Net boven de bomen gaat een parachute open en komt een jongen vlak voor onze neus naar beneden. En hij begint meteen te juigen toen hij op de grond geland was. Wat was er gebeurd? Zijn schoen was vast komen te zitten in zijn parachute dus deze werkte niet. Op het laatste moment is het hem gelukt de reserveparachute te openen en kon hij toch nog veilig landen, vandaar zijn gejuig. Heel vreemd! Komen er ineens mensen uit de lucht vallen midden in het bos!
Dit weekend heb ik niet heel veel gedaan, lekker op de campus gezeten, en nog een eindje gemountainbiked zaterdagavond. Ik had zo veel energie, dat na een uur sporten ik nogsteeds niet kon zitten. Dus besloot ik ook nog maar even een rondje te mountainbiken rond de campus. Nog 2 herten gezien, een moeder en een kalfje die uit de struiken vlak voor me kwamen en vervolgens een stukje voor me uit over de weg renden totdat ze door hadden dat ik ook de weg volgde.
En zondag de hele dag bezig geweest met het maken van cd’s voor in de auto (elke ochtend en middag 1.5 – 2 uur rijden, dus dan is leuke muziek wel fijn) samen met 2 anderen, en ik heb mooie cd-covers gemaakt! :) (fotos zal ik op site zetten, ben er erg trots op xD)
En deze week was weer scat survey op maandag, vandaag hadden we s ochtends een meeting, maar omdat het regent en vies weer is mogen we lekker aan ons verslag werken vandaag. En de rest van de week gaan we vegetatie survey doen. Geen idee wat dat precies in houd.
En op vrijdag komen Papa en Valerie hier langs en gaan we anderhalve week vakantie vieren! Dus de volgende keer dat i keen verslagje plaats is er weer veel gebeurd denk ik! Heb er zin in!

Fotos staan weer op stagenoorwegen.weebly.com

• 10 Juli 2012 - 19:47

Willem Jan:

Van uit Laren wens ik je een fijne vakantie met je vader en Valerie. jullie zullen wel een heleboel gespreksstof hebben.

• 13 Juli 2012 - 06:28

Jaap:

He Melis,
    Fijne vakantie met je pa en je zus.
    Zal wel wennen zijn voor je, maar zo kort vakantie. Als scholier/student ben je wel verwend geweest de afgelopen jaren natuurlijk. Ik weet nog dat ik me toen ik voor het eerst ging werken ineens realiseerde wat een luxe die lange vakanties altijd waren geweest!

Maar ja, een beetje drollen zoeken in het bos klinkt ook al als vakantie haha.

Geniet van je tijd nog,

Groet aan je pa en Valerie,
    Jaap.

• 13 Juli 2012 - 20:00

Rose:

Een hele , hele fijne ,gezellige vakantie met je vader en Valerie,Melissa. Wat geweldig, dat je 1 1/2 week vakantie kunt krijgen, of heeft iedereen nu vakantie??
    Leuk, dat je reisleidster kunt zijn voor je vader en Valerie!

Hier niks bizonders alsdat eindelijk mijn hoofdpijn minder is geworden.Een paar dagen geleden naar de Radboud univeriteit geweest voor een nieuwe controle i.v.m. de 4 daagse als afsluiting ook voor mij omdat ik niet meer mee doe .
    De conditie, die gemeten werd -fietsen, hartslag enz.- was praktisch niets, wat ik zelf al had gemerkt ook. Je kunt het werkelijk niet geloven.
    Heb je 5 dagen 39.9 koorts en voel je je doodziek en daarna kun je amper nog een voet verzetten en moet je werkelijk van praktisch geen conditie
    weer gaan op bouwen.
    Ik heb nu afgelopen maandag toen ik in Egmond was gelukkig 2 uur rustig achter elkaar langs het strand kunnen
    lopen,fantastisch.
    Het schiet mij te binnen, dat ik de dag daarvoor ayurvedische korreltjes heb ingenomen.(tegen een infectie in mijn alvleesklier) volgens die natuurgeneeskundig therapeut,die hebben daar vast de boel op scherp gezet zonder dat ik dat begrepen heb en wist!!
    Eindelijk opgelost!!gaat gelijk een stuk
    beter!!
    Tot een volgende keer, veel plezier met elkaar, veel groeten ook voor je vader en Valerie van Rose.

• 21 Juli 2012 - 17:28

Kyra:

Oh, Melissa, ik zie het leven niet meer zitten. Er is een leuk concert hier binnenkort, en allebei de mensen met de juiste muzieksmaak (jij en Margan) zijn dan in het buitenland! Had je niet even hier heen kunnen komen voor je vakantie? xD

• 23 Juli 2012 - 21:24

Rose:

Hallo Melissa,
    Zomaar even wat praten met je .Ik heb een emmer vol st Janskruid met een paar rupsen!!! helemaal prachtig natuurlijk, misschien gaat er een zich verpopppen, spannend.Ook twee waterlelies in de knop op mijn buik uit het water weten te halen, helemaal gelukkig was ik, zonder in het water te schuiven!!
    Ik ben het nog niet verleerd dacht ik, vroeger was ik altijd bij de sloot bezig.
    Het is voor het eerst weer heerlijk zomerweer, alles en iedereen is dan zo prettig, echt fijn.
    Toch wel een voordeel vind ik als het warmer wordt, gelukkiger nederlanders.
    Ik weet niet of ik het je nou vertelde, ik heb een superpoetsvrouw-die het dus heerlijk vind om te poetsen,die mij komt helpen-echt fijn voor mij, via iemand die ik van een praatgroep ken.Het voelt weer heerlijk schoon!! In Zutphen is het echt vakantie, veel toeristen, veel boten, leuk vind ik altijd wel.
    Ik sluit, fijne dagen, ik/wij horen wel een keer denk ik wat voor leuke dingen jullie allemaal hebben gedaan en hebben gezien, zoals elanden,wolven, beren, vossen, geweien enz. enz. Veel groeten voor je vader en Valerie met liefs voor jezelf van Rose.
    ik las net op een staatsbosbeheerverslag, dat er 130 soorten wilde bijen op Texel voor komen!!