Alweer 20 geworden! :)
Door: melissa brilman
Blijf op de hoogte en volg melissa
15 April 2012 | Noorwegen, Evenstad
Helaas had het die nacht gesneeuwd, en omdat dat niet verwacht was kon het werk niet doorgaan. Voor ons ook nog wel handig, want al ons eten was op, konden we even in Koppang boodschappen doen (iets waar je toch wel 4 uur mee bezig bent hier...)
We zouden gebeld worden als Lucrezia (de intrnational coordinator) meer wist, dus wachten op de telefoon dan maar. Het bleef een beetje vaag, want op 30 april begint er een groot project, waar we druk mee bezig gaan. Maar tot die tijd was het ook voor hun een beetje zoeken. Woensdag hebben we een mail gekregen met allemaal interessante lessen waar we deel aan kunnen nemen, in de tijd dat ze nog geen veldwerk voor ons hebben. Alle lessen zijn in het Engels, dus helemaal fijn voor ons :) Donderdag begonnen we met een les over Wildlife management. Dit hebben we in velp ook al gehad, maar was hier toch wel weer anders! Op school was alles gericht op afrika, en hier heb je toch heel andere problemen. De grootste problemen bij het vangen van dieren hier, hebben we het op school nooit over gehad!
Ook viel het mij op dat de studenten hier amper beter engels praten dan mij! Is wel beetje raar, zou toch denken dat je om aan een universiteit te kunnen studeren wel beter engels moet kunnen! (tijdens de presentaties door studenten waren sommige mensen amper te verstaan...)
Maar dat is miss ook wel goed nieuws voor mij, mocht ik hierna nog een studie in het buitenland gaan doen :)
Ook zijn we met z'n alleen een beetje aan het brainstormen geweest voor de onderzoeksopdracht die we hier moeten gaan doen, en de rest van ons stageverslag.. Daar moet ook nog heel wat tijd in gestoken worden, dus we hoeven ons niet te vervelen!
Donderdagavond 2 films gekeken in de collegezaal op de campus, waaronder (normaals) into the wild, blijft een prachtige film! :) En we kwamen er achter dat er op de campus een kano was waar we gebruik van kunnen maken, dus ook een aantal keer een stukje wezen peddelen :P
Alweer een jaartj ouder gworden, en zo vol ik me ook wel een beetje :P Veel dingen afsluiten, over na denken.. Tijd gaat veel te snel soms! Maar verandering hoeft niet altijd slecht te zijn, al is het niet altijd even makkelijk. Zeker als na zo lang (toch al weer bijna 3 jaar en 8 maand) een relatie uit gaat..
Wel een leuke verjaardag gehad; lekker rustig aan gedaan, beetje gepeddeld, en 's avonds 2 films gekeken in de collegezaal met een lekker biertje er bij. En natuurlijk een lekkere zelgemaakt browni-taart gegeten :)
15 April 2012 - 17:49
Jos:
Ha Melissa, nog vele mooie spannende avontuurlijke jaren toegewenst...Na 20 komt 21 enz enz....veel liefs uit Wierden -
16 April 2012 - 07:30
Jaap:
He Melissa,
klinkt goed allemaal. Gefeliciteerd met je 20ste, nog steeds aan het begin, al gaat het hard!
Zo'n tijd in het buitenland is erg geschikt om een beetje na te denken, van een afstand naar dingen te kijken. Wie ben ik, wat wil ik, dat soort dingen. Weet dan ook dat je in iedere levensfase weer een beetje iemand anders bent, je neemt steeds weer wat mee. Dat heet groeien!
Haha, terwijl ik dit schrijf weet ik ook dat je een moeder hebt die genoeg van dit soort vage teksten op je los gelaten zal hebben!
Geniet ervan, blijven peddelen - en dan een biertje. Niet andersom he.
Groet,
Jaap -
18 April 2012 - 18:41
Tera En Gerrit:
dag Melissa,fijn dat je ons wat op de hoogte houd van jouw leventje in noorwegen,wat flink dat je die kansen niet laat liggen ,maar aan gaat .We zijn trots op jouw,dat hebben we geloof ik nooit tegen eigen kinderen gezegd.We kijken uit naar het volgende,heb je al mooie korst mossen gezien? groet opa en oma