Eerste week alweer voorbij..
Door: melissa brilman
Blijf op de hoogte en volg melissa
08 April 2012 | Noorwegen, Evenstad
We zijn naar één van de bergtoppen in de omgeving geweest. We hoorden de avond ervoor dat mensen met een goede conditie dit in één uurtje konden doen, dus na het ontbijt zijn we vertrokken. We dachten dat we tegen de lunch terug zouden zijn, dus hadden geen eten mee genomen. Dit was een grote vergissing... We zijn om een uur of 10 vertrokken, en na een zware klim waren we rond een uur of 12 op de top. En van wandelen krijg je honger, dus een luch was toen wel lekker geweest.
We hadden wel een prachtig uitzicht, dus besloten de jongens een vuurtje te maken! Hier hebben we thee op gezet van dennenaalden, en we zijn nog op zoek geweest naar besjes die we konden eten, maar helaas.. boven op de top groeide niets eetbaars...
Voordat de thee kookte en het vuurtje weer een beetje uit was (we hebben deze later met ijs uitgemaakt) waren er weer 2 uur voorbij. De afdaling ging erg snel (ik schat dat we binnen een uurtje weer op de campus waren, en de lunch smaakte HEERLIJK!!
Verder sporten we heel veel hier (hardlopen/fitness en batminton/basketball ect in de gymzaal) en is er een pooltafel waar we vaak 's avonds na het eten poolen. En kaartspelletjes zijn erg populair. Ik had gelukkig ook nog munchkin meegenomen; erg leuk!
De eerste week al heel veel spierpijn gehad, en dat zal vast nog maar het puntje van de ijsberg zijn! Maar ik kom terug met een topconditie ;)
Volgende week ben ik al weer jarig, dus een goede reden voor een feestje met wat bier en een lekkere taart!! En hopelijk begint het werk volgende week, kunnen we nog wat leren!
Voor meer foto's (op deze site kan ik in totaal maar 100 foto's zetten, dus ik moet wat selectiever zijn) kun je naar melissainnoorwegen.weebly.com. Hier zet ik ook mijn blogs op ;)
Groetjes uit het Noorden!
09 April 2012 - 12:48
Ans:
Hey Melissa,
leuk om je berichtjes te lezen!
Wij wensen je een geweldig leuke, leerzame tijd daar in het hoge noorden. Wat zit je afgelegen zeg!
Zelf gezette dennen thee? Dat is nog eens een creatief alternatief voor de dure alcohol...
Geniet ze!
Groetjes vanuit Exel!
Thijs, Fleur en Lotte
Ronnie en Ans.
09 April 2012 - 22:28
Rose:
lieve Melissa, wat een verrassing al je berichten, echt gezellig,het voelt alsof je ook heel dichtbij bent, zoiets als terschelling!!Maar je hebt een hoge berg beklommen waar je lijf nog een beetje aan moet wennen!!je bent echt in een heel ander land, volgens mij ben je er ook al aardig thuis aan het voelen.Maar komende week gaat het gebeuren natuurlijk,dan kun je jezelf laten zien met alles wat je hebt geleerd,spannend!! ben erg benieuwd hoe het allemaal gaat. (nog even om je te herinneren Marcel weet heel erg veel over korstmossen en vindt ze prachtig.).Bedankt voor je mails.Het adres wat je mij hebt gegeven is Hedmark University -de rest is hetzelfde.Omdat ik het leuk vond dat je iets kleins van mij op tijd zou krijgen voor je verjaardag, had ik het toch al verstuurd naar Hedmark University (niet doen,schuttertje je weet niet of het wel goed is- kan volgens mij niet echt verloren gaan want zo groot is het daar niet )moet daar 2de helft van de komende week aankomen-misschien kun je het onderscheppen daar!!!!!!!!!!!!Je vindt er vast iets op.Niks meer aan te doen,moet lukken.Ik zag dat je eigen e-mailadres op je bericht stond, kan ik daar ook heen schrijven??Ik heb Barbara ontmoet die kleuterleidster is bij de vrije school en soms overblijfjuf, ook op de school waar je moeder op zit, ze kent je en je moet haar groeten hebben en wenst je een hele fijne tijd in noorwegen.We ontmoeten elkaar tijdens ons wandelen bij de ijssel in de buurt, samen een tijdje opgelopen, was erg gezellig.
Ga morgenavond naar de hortus in Amsterdam, daar is een lezing door een ecoloog over het ontstaan van de nederlandse kust, lijkt mij prachtig.Ga nu slapen, kun je daar een beetje slapen?is het erg gehorig?Vertel er wat over leuk voor mij,gezamelijke douche, koken jullie zelf, of is alles via de campus?doe je zelf je was?waar kijk je op uit??bergen?? enz. enz. enz. slaap lekker, liefs van Rose. -
10 April 2012 - 18:19
Luc Walschot:
Hoi Melissa,
Wat leuk om te lezen dat je in het mooie en uitgestrekte Noorwegen zit!
Ik ben even vergeten hoe oud je wordt maar je schrijft bier dus moet 18 of ouder zijn daarzo :-)
Een fijne verjaardag, veel zon en plezier toegewenst!
Groetjes Luc -
11 April 2012 - 19:54
Tera Lueks:
zijn de 2 reacties overgekomen? (van ons) -
11 April 2012 - 19:59
Tera En Gerrit:
tera heeft reeds 2 keer een uitgebreide reactie geplaast op jouw prachtige reiverslagen. We konden ze helaas niet terug vinden. Nu proberen we een test uit om te kijken of het nu wel lukt. Groeten van de oudjes van de Veldkamp -
13 April 2012 - 10:55
Tera En Gerrit:
lieve Melissa,je 20-ste verjaardag vieren in Noorwegen om nooit te vergeten ,van ons beiden van harte gefeliciteerd en een fijne dag gewenst, en in gedachten een knuffel. opa en oma. -
14 April 2012 - 06:31
Wilma:
Hoi melissa, van harte proficiat! Ik wens je een leuke verjaardag. groetjes wilma