Week 6 alweer voorbij.. - Reisverslag uit Evenstad, Noorwegen van melissa brilman - WaarBenJij.nu Week 6 alweer voorbij.. - Reisverslag uit Evenstad, Noorwegen van melissa brilman - WaarBenJij.nu

Week 6 alweer voorbij..

Door: melissa brilman

Blijf op de hoogte en volg melissa

12 Mei 2012 | Noorwegen, Evenstad

Weer terug van een weekje lekker in het bos! Deze week wat minder mooi weer, met 2 daagjes regen, maar het was zeker weer lekker, hele dagen door het bos lopen. Al begint de sneeuw nu te smelten, en worden alle stroompjes in het bos veel groter, waardoor we een aantal keer onze plotjes niet konden bereiken, wat zorgde voor omlopen, frustratie en in sommige gevallen natte voeten :P Wat een leven is dit hier, zó anders als in Nederland. Green stress, drukte of wat dan ook. Lekker hele dag door de bossen lopen en boompjes tellen (totdat je er van gaat dromen... )
Het werk heb ik onderhand wel een keer gezien, en is niet heel erg interessant meer. Maar de omgeving blijft prachtig. We zaten deze week in een wat kleinere cabine, op een soort bungalow park. Iets minder luxe als vorige week, vooral de keuken: 2 kleine gaspitjes om voor 10 man te koken.. niet echt een combi! Maar het is ons gelukt, en we hebben heerijke dingen gegeten: dumplings uit slowakije (een soort olibol zonder vruchtjes erin die met jam gegeten word: niet echt een allerdaagse maaltijd hier, maar zeker leuk om een keer te proberen) en dumplings uit zuid-duitsland, deze gemaakt van oud brood met champignons, ui en knoflook tot een bal gemaakt, en dat dan gekookt. Mét een lekker paddestoelensausje! Heb het recept maar opgeschreven, was heerlijk! En volgende week krijgen we eland op z'n noors! :)
Erg leuk om met allemaal vershcilende nationaliteiten in zo'n hutje te zitten! Al worden het vanaf volgende week wel wat meer nederlanders.. Maar dat word vast ook gezellig!

Deze week echt de meest rare vondst gedaan in het bos: één van de jongens had een hond mee, die op een gegeven moment niet meer wou komen. Hij kijken wat er aan de hand was.. je raad het nooit: er lag een gigantische stapel worstjes in het bos!! En een cameraval, om het wild wat hier op af komt vast te leggen! Ze hebben nu in ieder geval een leuke groepsfoto van een stel veldwerkers op de camera :P

Vrijdag gingen we vroeg weer naar huis, want er was hier een graduation party. Onder andere mijn buurman hier op de campus was afgestudeert, en daarom gaf de school een groot feest. Eerst met z'n allen lekker eten, en daarna was er een bandje en werd er gedanst. Ik had het gevoel dat ik 30 jaar terug in de tijd ging door de manier van dansen hier: met z'n 2en om elkaar heen dansen en rondjes draaien, erg grappig :P Heb zelf ook nog een poging gedaan met één van de noorse studenten hier (die een stukje makkelijker praten als ze wat alcohol op hebben) en die vertelde dat dit helemaal in is in Zweden, en op het platteland van Noorwegen. En dat het uit de jaren 50 komt, dus dat gevoel van terug in de tijd gaan klopte wel! En later ook nog met mijn slowaakse mede-veldwerkers gedanst! Typisch: zó veel nederlandse studenten hier, en ik en Vincent waren de enigste die zich op de dansvloer hebben gewaagd :P

Erg leuk, een noors feestje! Maar je ziet wel dat die alcohol regel hier niet zo heel veel zin heeft.. (Alcohol is hier door de tax heeeel duur, en zelfs wijn kun je niet in een supermarkt kopen omdat het te sterk is om drinken te voorkomen) Om 10 uur waren alle Noren al helemaal ladderzat. Ik ben uiteindelijk tot 12 uur gebleven en daarna nog buiten met wat mensen staan kletsen, maar door al die lange veldwerk dagen met natte voeten in de regen word je toch wel moe, en had een beetje last van keelpijn. Maar een slok bosbessenwijn gekregen: dat schijnt erg goed te helpen tegen keelpijn, en so far so good, geen last van keelpijn meer!

Vannochtend lekker uit geslapen en lekker weekendje rustig aan doen :) Morgen misschien nog naar Rena, waar op zondag de militaire oefenbasis open is waar je dan gratis kunt klimmen op de klimwand, en voor 25 kronen (ongeveer 3 euro) kunt zwemmen! Ook wel een keer leuk om te doen!

En volgende week weer naar de zelfde cabine: we zouden eigenlijk naar een andere cabine gaan, maar omdat de wegen daar nog niet open zijn (jaja, in half mei de wegen nog niet open) blijven we hier nog een weekje langer! Dat word weer een weekje hard werken, en misschien op donderdag nog vrij: dan hebben ze hier nationale feestdag! Dus wie weet nog wat leuks doen, en anders lekker vissen of zo :P Dat wou ik deze zomer nog doen, en bij de cabine daar zit een mooie rivier met waarschijnlijk veel vis, dus een aantal jongens nemen hun visspullen mee :P Ben benieuwd!

• 12 Mei 2012 - 19:57

Jos:

leuk om te lezen.....liefs

• 12 Mei 2012 - 22:00

Mama:

Ik moest wel erg lachen om al die worstjes! Je zou zeggen: met minder worstjes zou het ook gelukt zijn? En dan te bedenken dat die hond er toch ook al wat van gegeten heeft? En hingen ze daar ook echt zo in de bomen? Ik had jullie verbaasde reacties wel eens op een filmpje willen zien!!!

• 12 Mei 2012 - 22:24

Melissa:

Nou, de hond had er gelukkig nog niet zo veel op, en wat ie op had heeft ie 5 minuten later ook uitgekotst (gelukkig..) Het was een hond die (jaja, hier heb je nog nooit van gehoord) alergisch was voor vlees :P
    Daar ging ie nogal van stinken, en aangezien ie met z'n baasje in een tentje moest slapen, was dat wel fijn :P Anders hadden we nog op zoek gemoeten naar een gasmasker!

• 13 Mei 2012 - 07:31

Jaap:

Hoi Melissa, ik vind je foto's erg mooi. Goeie snor trouwens! Hier liggen Isabel en Annemijn bij Mariska in bed, net als het ontbijt, het is nl moederdag!
    Zal voor mij weer een klusdag worden, gaan over 2 weken verhuizen en er moet nog veel gebeuren.
    Ik herinner me nog van mijn jaar in Australie dat ik medenederlanders het liefst een beetje ontweek, tijden veranderen, we gaan van zomer al weer naar een camping in frankrijk waar de helft nederlands is, de andere helft Belgisch.
    heb je al eerder gevist?
    veel plezier deze week, groeten jaap.

• 13 Mei 2012 - 15:38

Rose:

Leuk, dat je Marcel hebt onmoet! Dank voor je mail.Wat een verhaal over de worstjes, die zullen opgekeken hebben toen ze jullie foto zagen.Gezellig, dat je zo van alles vertelt over je leven daar.
    Jij zult een conditie hebben ondertussen,wat waardeloos die koude, natte voeten voor je!!!
    Mijn wandelconditie ligt op 20 kilometer.Gisteren 20 kilometer gelopen in Beek-Ubergen, een prachtige tocht-uitgezet, ging goed.
    Een fijne week in de bossen, liefs van Rose.

• 13 Mei 2012 - 17:25

Martin:

Prachtige omgeving en mooie foto's je hebt er aanleg voor (gemaakt met de ex-camera van valerie?) Je kan er ook mooi over vertellen wat je allemaal mee maakt.Wat betreft dat dansje (kun je daar een filmpje van maken) Lijkt me wel lachen ! .Ik heb je ook nog een mail gestuurd met een tip, i-pod met bier kraan kunnen die noren wel waarderen den ik. groetjes en tot horens.

• 14 Mei 2012 - 20:31

Tera:

we herkennen veel in de mooie foto's, precies 2 jaar geleden waren wij in noorwegen,in oystese van13 tot 19 mei.we hebben tijdens die nationale feestdag meegelopen in een optocht en op verschillende plekken opgetreden in onze klederdracht.de appel bomen stonden toen in bloei en , hier waren ze al uitgebloeid, het terug in de tijd gevoel herkenden we. Het eten en de noorse gastvrijheid ,willlen we nog wel een keer beleven maar dat laten we maar aan jouw over. lieve Melissa tot een andere keer.opa oma.