Het échte werk kan nu beginnen! :) - Reisverslag uit Evenstad, Noorwegen van melissa brilman - WaarBenJij.nu Het échte werk kan nu beginnen! :) - Reisverslag uit Evenstad, Noorwegen van melissa brilman - WaarBenJij.nu

Het échte werk kan nu beginnen! :)

Door: melissa brilman

Blijf op de hoogte en volg melissa

29 April 2012 | Noorwegen, Evenstad

De tijd vliegt, alweer een maand voorbij! Ik begin me wel te realiseren dat dit toch wel een heel stuk langer is als dat ik naar Tenerife was: daar had ik nu al op de helft gezeten, en nu ben ik net begonnen eigenlijk :P Maar ik ga me hier wel vermaken hoor! Ook al is het in juni al vakantie en zullen er dan amper studenten meer op de campus zijn.. We vinden er wel wat op! :)

En maandag kan dan het échte werk beginnen! We zullen dan naar een cabine gaan waar we door de week zullen zitten. Dit omdat het veldwerk op 3 uur rijden van hier is, en je dat niet elke dag wil doen. We zullen daar de dichtheid van de populatie elanden onderzoeken, en hoeveel ze tijdens de wintermaanden eten. Dit door hun uitwerpselen te tellen en te kijken hoeveel ze deze winter hebben gegeten in bepaalde plotjes. We zullen dus alleen in de weekenden nog op de campus zijn, en verder elke week tussen 3 cabines wisselen.
Ik heb wel heel veel zin om eindelijk lekker aan het werk te gaan, de campus en klaslokalen heb ik onderhand wel weer gezien! Moeten we maar zien hoe we ons daar gaan vermaken! We zullen daar met zo´n 8 a 9 man zitten, overdag dus lekker de bossen in, maar ik denk dat ik voor in de avonden maar een dik boek moet mee nemen, zo zonder internet in het bos :P Dat word elke avond vuurtjes maken!

Afgelopen week een aantal lessen gevolgd, en ons hier op de campus een beetje vermaakt. Lekker gesport, beetje gepoold en 's avonds lekker film gekeken. Ook konden we nog helpen bij een vossenproject; 2 studenten moeten voor deze zomer 150 vossen hebben 'ontleed' voor onderzoek. Dus we mochten helpen met dingen opschrijven en dingen in zakjes doen enzo, zodat zij sneller door konden werken. En ondertussen beetje mee kijken en vragen stellen natuurlijk! Jammer, zulke mooie beesten, en zo veel gewoon afgeschoten! Maar ja, ze willen de hoenders hier behouden dus je moet wat..
Op woensdag hadden we een voorberidende ochtend voor het veldwerk: t bos in bomen zoeken die gegeten worden door elanden, en daar de Engelse en Latijnse namen van leren!

Op zaterdag was ik het op de campus rondhangen helemaal zat, en wou een dagje weg. Ik wou graag naar Rena, een stadje hier 40 kilometer vandaan. Gelukkig wou Vincent mee, dus hoefde ik niet alleen! :) Na een half uurtje in de tein hebben we het stadje een beetje verkend, maar alles wat nog open waren waren de supermarkten, dus niet erg interessant. Dus hebben we maar een zak chips en wat bier gekocht en lang een mooie plas water gaan zitten. Pas 4 uur later ging de volgende trein, en alles wat we hebben gedaan is eigenlijk genieten van een lekker biertje en het zonnetje! :) Erg lekker!!

De laatste trein terug ging om 7 uur. Er rijden hier (vooral in het weekend) maar 3 treinen per dag, dus de mogelijkheid dat er 2 treinen om dezelfde tijd vertrekken is niet in ons opgekomen. Toen de trein aan kwam las ik nog 'Hammer' op, de eindbestemming van deze trein. Ik ben niet echt goed in richtingen enzo, dus ik dacht dat dat wel goed zat. En na een paar biertjes dacht Vincent ook niet meer na, en zijn we ingestapt. Na 5 minuten begon Vincent te tweifelen, en de conducteur die bevestigde ook dat we de verkeerde kant op gingen voor Evenstad. Dus daar stonden we in Elverum; 70 km van de campus en er gingen geen treinen of bussen meer die kant op.. Er bleven dus een paar opties over:
1. Liften. Maar omdat het al bijna 8 uur was en nog 70 km leek het ons een beetje laat, én over de drukste wegen rijden maar 2 auto's per kwartier ofzo, dus dan moet je wel héél veel geluk hebben!
2. In een cabine in het bos slapen en daar een flink vuur maken: Maar zonder slaapzak is het toch wel erg koud, zeker omdat het nog vriest 's nachts.
3. Een hotel: maar dat was gewoon te duur :P
4. Een taxi terug naar huis.. dus dat hebben we maar gedaan.. Gelukkig heeft hij ons erg gematst, maar alsnog veel te duur natuurlijk!! Maar we hebben wel een uur lang erg genoten van onze luxieuze taxirit naar Evenstad. En toen we thuis kwamen stond de rest allemaal voor de ramen te koekeloeren waarom er in godsnaam een taxi op hun stoep stond, en wij daar in zaten :P
Weer iets geleerd: ALTIJD dubbelchecken waar je heen gaat, zeker met de laatste trein :P Ook al heb je een paar biertjes op en schijnt het zonnetje :P Als we terug komen, hebben we alle levenslessen geleerd hier :P Net als ALTIJD een lunch mee nemen als je een berg gaat beklimmen, en eerst alle cabines checken voordat je besluit terug te lopen in het donker (achteraf vertelden andere jongens dat zij een hele voorraad droog hout achter hadden gelaten in één van de cabines waar we tijdens de wandeling langs kwamen, samen met lampolie en alles wat je nodig hebt voor een vuurtje!)

Zo meteen mijn tas pakken, om dan morgen voor het veldwerk weg te kunnen! We zitten in een cabine in het bos de hele week, en komen pas in de weekenden terug. We wisselen elke week van 3 cabines, waar we dus om de 3 weken weer zitten. Ik heb écht heel veel zin om eindelijk aan het echte werk te beginnen, en ben heel benieuwd hoe het bevalt om zonder internet of tv met 8 anderen in een klein hutje in het bos te zitten :P Dat word heel veel houtsnijwerkjes maken en spelletjes spelen :P Had ik nou toch maar wat meer spelletjes mee genomen van thuis... :P

Jullie horen volgende week wat voor wijze lessen ik daar weer heb geleerd! :)

Groetjes!!

• 29 April 2012 - 19:03

Jos:

Hup aan het werk, het luie zweet er uit ha ha!

• 04 Mei 2012 - 08:50

Rose:

Wat leuk om je op de foto te zien Melissa!! Zo te zien gaat het goed met je!! Je zit nu ergens in de bossen, wat een leven als een echte woudloper. Ik ben erg benieuwd wat je allemaal ziet. en zou heeeel erg graag even erbij willen zijn in zoiets moois!Gelukkig dat jullie met de taxi uiteindelijk nog terug konden,alles anders dan in Nederland.Bij mij vliegen de dagen voorbij- veel wandelen, naar Amsterdam gezellig,cursus, lezen enz. Het gaat goed met mijzelf heb de laatste stukjes van mijn zijn met Johan verwerkt, nu ben ik er helemaal vrij van, heerlijk!!! een leuke rok gekocht, een mooie broche en nog wat dingen, echt prachtig voor mij.Ik voelde helemaal gelukkig van binnen, mooi he.hiep, hiep, hoera!!Doe het beter dan ik Melissa, kijk goed!!.Veel plezier en leuk werken, liefs tot een andere keer,Rose.